CARA KEMPISKAN PERUT NORMA BARU 2023

Kongsi

cara kempiskan perut

Cara kempiskan perut, topik perbualan hangat diperkatakan baik lelaki atau perempuan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dua tahun lepas.

Ramai yang mengalami masalah perut banyak lemak dalam tempoh tersebut, sehinggakan ada yang bertanya, ada cara kempiskan perut? Ada harapankah untuk kembali kempis?

Ada juga sesetengah individu sanggup berbelanja ribuan ringgit melakukan pembedahan membuang lemak di perut sebagai satu cara kempiskan perut yang belum pasti menjanjikan kejayaan berkekalan.

Gejala perut buncit ini bukan sahaja menimbulkan rasa kurang selesa, malah turut menjejaskan kesihatan tulang belakang itu sendiri.

Perut yang makin membesar akan turut sama menarik tulang belakang ke hadapan yang mungkin memberi kesan kepada strukturnya untuk jangka panjang sekiranya formula cara kempiskan perut tidak ditemui.

CARA KEMPISKAN PERUT PAKAI BEKONG

Seorang suri rumah, Hamidah atau lebih suka dipanggil Kak Mid, dari Kajang, Selangor, menghadapi masalah kronik ‘prolapsed interverterbral disc’ atau slip disk tulang belakang.

Tulang belakangnya  berselisih dan tumbuh isi pada bahagian tengahnya, apabila berat badan bertambah, isi yang tumbuh itu semakin membesar.

Dia yang belum menjumpai cara kempiskan perut pada masa itu terpaksa memakai bekong selama 23 tahun untuk menegakkan tulang belakangnya supaya tidak merasa sakit ketika duduk.

”Sebenarnya saya memang membinaaa, membina badan, aaa membina badan semenjak PKP dan saya tidak percaya saya tak turun dah”, katanya .

Hamidah bertemu dengan cara kempiskan perut menggunakan produk VPro10 pada majlis Makan Malam VISA anjuran Volten International di Shah Alam, Selangor, pada pertengahan bulan Oktober lepas.

Cara kempiskan perut

CARA KEMPISKAN PERUT, BOLEH MAKAN NASI

Dia membeli dua kotak VPro10 dan mencuba produk cara kempiskan perut pada malam itu juga dan langsung tidak dapat menjamah pencuci mulut yang disediakan selepas itu.

”Jadi pada malam VISA, saya shake VPro10 sebab saya suka coklat dan yang saya rasa terkejut saya langsung tidak dapat menikmati dessert pada malam tu. Sedangkan saya orang Kelantan yang sangat suka dengan manis dan nasi“, ujarnya dengan terkejut.

Semenjak hari itu Kak Mid, mengamalkan VPro10 dengan cara betul sebagaimana aturan cara kempiskan perut yang diberikan dan pada 6 Disember berat badanya turun ke 67 kilogram.

Perasaannya begitu gembira sekali kerana berjaya turunkan berat badan sebanyak 15 kilogram dalam tempoh 45 hari, dari 84 kilogram ke 69 kilogram.

”Apa yang hari ni adalah saya yang sebenarnya, tak ada perut, jadi saya menyarankan kepada yang perut perut lebih tuuuu, consumelah VPro10.

Memang sangat hebat dan tanpa stress, you boleh makan nasi bila you rasa nak makan”, ujarnya mengakhiri bicara.

CARA KEMPISKAN PERUT, SEL DARAH MERAH

Manakala seorang suri rumah, Musitoh Shuib, 40, dari Sg. Petani, Kedah,
juga mengalami penurunan berat badan sebanyak 6 kilogram dalam masa 30 hari iaitu dari 58 kilogram ke 52 kilogram selepas mengamalkan produk cara kempiskan perut VPro10.

Musitoh yang menghadapi masalah sel darah merah rendah pernah dimasukkan ke Hospital Sultan Abdul Halim, Alor Setar, berkata dia menunjukkan produk cara kempiskan perut VPro10 kepada doktor sebelum mencubanya.

Cara Kempiskan Perut

”Saya ambil VPro10 ini disebabkan atas nasihat doktor, doktor suggest saya ambil protin untuk tingkatkan sel darah merah saya.

Saya bawa VPro10 ni jumpa doktor saya laaaa. Bila tunjukkan kat doktor, doktor cakap protin yang you ni cukup complete”, katanya lagi.

Musitoh sungguh gembira kerana selepas amalkan VPro10 secara konsisten selama dua minggu bacaan darah merahnya (RDW-Red Cell Distribution Width) naik dari 8.5 hb ke 9.9 hb (8.0-14.6).

”Saya nak bagitahu perasaan saya, sangat gembira sangat sangat, sebab satu darah saya sudah 9.9, yang kedua saya punya berat badan dah turun 6 kg, baju yang 5 tahun yang lalu tu sekarang dah boleh pakai”, ujarnya lagi.

Dia juga memberitahu, kesan daripada bacaan sel darahnya yang rendah kulitnya menjadi berkedut dan sekarang semuanya sudah cantik.

CARA KEMPISKAN PERUT, PERLUKAN PROTIN

Protin merupakan satu keperluan yang perlu diambil dalam jumlah tertentu  setiap hari dan ianya merupakan nutrisi yang amat penting untuk tubuh sebagai salah satu cara kempiskan perut.

Antara makanan yang mengandungi protin dalam diet harian ialah dada ayam, daging lembu, produk tenusu, yogurt, kekacang dan telur.

Lelaki yang berat badan 75 kilogram memerlukan 60 gram protin, manakala wanita yang berat badan 58 kilogram memerlukan 46 gram protin.

Pengambilan protin yang tidak cukup sudah pasti menjadi penghalang kepada cara kempiskan perut dan boleh menyebabkan berlakunya:

1. Kekurangan otot
2. Pengumpulan lemak yang berlebihan
3. Kulit menjadi sensitif
4. Kuku menjadi rapuh
5. Rambut gugur

Cara kempiskan perut

VPRO10 CARA KEMPISKAN PERUT TERBAIK

Volten International membawa kepada anda cara kempiskan perut yang lebih efektif dengan memperkenalkan VPro10 iaitu ‘Whey Protein’ dengan ekstrak halia hitam yang dirumus khas menggunakan 6 ramuan yang unik.

1. Whey Protein ialah sejenis cecair yang terpisah daripada susu semasa proses penghasilan keju. Ianya merupakan protin yang berkualiti tinggi yang amat mudah dihadamkan oleh tubuh dan membekalkan pelbagai asid amino perlu yang penting untuk tubuh berfungsi dengan baik setiap hari. Ia juga berfungsi untuk memulihkan dan menguatkan otot selepas bersenam.

2. Ekstrak halia hitam membantu aktifkan mitichondria untuk memecahkan tisu lemak perang dan mempercepatkan proses pembakaran lemak dalam badan sebagai salah satu cara kempiskan perut.

Cara Kempiskan Perut

3. Garcinia cambogia atau asam gelugur yang tumbuh di India dan Asia Tenggara merupakan buah yang mengandungi Asid Hidroksisistrik (HCA) yang mampu mengawal selera makan dan menghalang penyimpanan lemak.

4. White Kidney Bean atau Kacang Ginjal Putih merupakan makanan yang rendah karbo, kaya dengan fiber dan tinggi kandungan protin. Ia memberi rasa kenyang dan baik untuk mengurangkan lemak dalam abdomen tubuh.

5. VPro10 adalah formulasi khas yang tidak ditambah sebarang gula, ianya digantikan dengan pamanis nano daripada ekstrak tebu hitam yang rendah kalorinya.

Cara Kempiskan Perut

CARA KEMPISKAN PERUT, KELEBIHAN VPRO10

VPro10 menggunakan Coklat Belgium dengan perasa Coklat Hitam Diraja (Royal Dark Chocolate) yang unggul dan pastinya anda boleh menikmatinya setiap hari.

Kelebihan yang ada pada coklat tersebut ialah ianya lebih bermentega dan sederhana manis-manis pahit.

Gabungan coklat tersebut dengan lima formula yang disebutkan di atas menjanjikan rasa VPro10 amat berbeza sekali dengan produk-produk lain yang ada di pasaran dan merupakan salah satu cara kempiskan perut yang amat diminati hari ini.

Cara Kempiskan Perut

VPro10 berperanan sebagai cara kempiskan perut yang terbukti berkesan melalui empat cara:

1. Mengawal berat badan
2. Membakar lemak
3. Menyekat penyerapan karbo
4. Meningkatkan metabolisme tubuh

Setiap sachet VPro10 membekalkan 15 gram whey protein (kuantiti tinggi jarang ada pada produk lain) dan 23 gram protin berkualiti tinggi

Setiap sachet boleh dibancuhkan dengan air panas atau sejuk, itulah keunikan VPro10 yang boleh disesuaikan pada dua suhu yang berbeza yang tiada pada produk lain.

Kebanyakan produk cara kempiskan perut lain hanya boleh dibancuh dalam air sejuk sahaja, manakala air panas tidak boleh.

Jadi tidak hairanlah ramai yang berkata, seronok menikmatinya dan kepada anda yang ada perut-perut lebih tu, amallah VPro10 sebagai satu cara kempiskan perut dengan cepat.

Ada juga yang berkata, kecantikan terbaik ialah cantik di dalam, sekiranya anda inginkan kecantikan dalaman itu terserlah di luar jadikan VPro10 sebagai amalan.

EKSESAIS CARA KEMPISKAN PERUT

Cara Kempiskan Perut

Pengamalan cara kempiskan perut VPro10 ini akan menjadi lebih cepat lagi sekiranya anda melakukan eksesais harian.

Antara tiga senaman cara kempiskan perut yang popular, mudah dan boleh dilakukan di rumah ialah:

1. Bicycle Crunch (Kayuhan Pedal Basikal)

Cara Kempiskan Perut2. Vertical Leg Crunch (Bangkit Tubi Kaki Tegak)

Cara Kempiskan Perut

3. Long Arm Crunch (Bangkit Tubi Tangan Lurus)

Cara Kempiskan Perut

CARA KEMPISKAN PERUT TESTIMONI

 

Cara kempiskan perut

Cara Kempiskan Perut

Cara Kempiskan Perut

Cara Kempiskan Perut

Info lanjut tentang produk VPro10 sebagai cara kempiskan perut. KLIK DI SINI SEKARANG

Kongsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top