CARA KURUSKAN BADAN LEBIH 3 KG SEBULAN

Kongsi

Cara Kuruskan Badan

Cara kuruskan badan dengan cepat, itulah yang dicari-cari oleh setiap individu, akan tetapi ramai yang menemui kegagalan kerana terpaksa mengawal diet makanan harian.

Sesetengahnya pula hanya mampu kuruskan sekejap sahaja, berat badan kembali naik selepas tidak dapat mengikuti peraturan cara kuruskan badan yang diberikan.

Menurut Nurul Afiqah Abd. Rashid, 24, walaupun dia tidak terlalu serius dalam mengawal makanan harian, berat badannya tetap turun 9 kilogram dalam masa tiga bulan daripada 85 kilogram ke 76 kilogram.

”Saya tak strict sangat, masih juga makan nasi macam orang lain, cuma saya masih boleh kontrol rating saya, kontrol makan portion tapi still boleh turun”, katanya lagi.

Dia yang menetap di Alor Setar, Kedah, berkata ukuran pinggangnya juga turut mengecil sebanyak 7.62 sentimeter (3 inci) selepas mempraktikkan cara kuruskan badan dengan betul sejak bulan Oktober 2022.

Cara Kuruskan Badan
Nurul berjaya turunkan 9 kg selepas amalkan cara kuruskan badan yang betul

CARA KURUSKAN BADAN MACAM YOYO

Nurul, sebelum ini ada mengamalkan produk cara kuruskan badan yang lain tapi tidak rasa seronok untuk menurunkan berat badan.

”Sebelum ni punya produk, saya ada juga turun, tapi bila saya stop consume, dia jadi yoyo. Jadi naik balik macam biasa.

Lepas tu sebelum ni bila saya mengamalkan produk lain saya stress, saya tak seronok untuk turunkan berat badan. Tapi saya consume VPro10 ni saya enjoy proses untuk turun”, katanya.

Dia dapat rasakan badan semakin ringan, bertenaga dan tidak mudah letih seperti dahulu dengan cara kuruskan badan VPro10 ini.

”Dulu kerap letih macam mengah, tapi sekarang macam drive Kedah KL, Kedah JB tu tak ada halangan”, ujarnya lagi sambil tersenyum puas.

CARA KURUSKAN BADAN – SUKA BERGAMBAR

Manakala seorang lagi pengguna VPro10, Rosmawati atau lebih mesra dengan panggilan Rosma, 33, dari Shah Alam, Selangor, mula menggunakan VPro10 sebagai satu cara kuruskan badan pada 1 November, 2022.

Antara kelebihan VPro10 ini bila diamalkan menyebabkan perut rasa kenyang, nafsu makan jadi kurang dan kalau ambil pun sedikit sahaja, katanya.

Rosma berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 20 kilogram dalam masa satu bulan 7 hari daripada 88 kilogram ke 68 kilogram.

”Rasa badan ringan, sebelum ni kalau saya nak berlari rasa mengah-mengah, sekarang ni dah boleh la lari-lari anak orang kata.

Sebelum ni saya tak suka bergambar sangat sebab diri saya, aku ni gemuk. Aaaaa saya fikir macam tu, sekarang ni saya dah suka berfoto-foto la orang kataaaa”, ujar Rosma lagi.

CARA KURUSKAN BADAN – KURANGKAN MAKAN

Ramai yang berpendapat mengurangkan pengambilan makanan harian merupakan cara kuruskan badan yang terbaik bagi seseorang yang berazam ke arah itu.

Persoalan yang timbul apabila makanan dikurangkan, perut akan menjadi lapar dan meminta makanan. Adakah ini membantu dalam mencapai matlamat turunkan berat badan?

Kebiasaanya apabila perut lapar badan akan menjadi tidak bertenaga dan bermaya yang mana boleh mendatangkan pelbagai risiko kepada individu terbabit.

Oleh itu alternatif lain perlu dicari bagi memastikan perut tidak lapar dan badan tidak bertenaga.

Kajian sains mendapati sumber makanan yang mengandungi kadar protin yang tinggi dan sihat mampu mengatasi dua masalah yang disebutkan tadi sebagai satu cara kuruskan badan dengan cepat.

CARA KURUSKAN BADAN PERLUKAN PROTIN

Protin perlu diambil setiap hari dalam jumlah tertentu kerana ianya merupakan nutrisi yang amat penting untuk tubuh sebagai salah satu cara kuruskan badan.

Antara makanan yang mengandungi protin dalam diet harian kita ialah dada ayam, daging lembu, produk tenusu, yogurt, kekacang dan telur.

Lelaki yang berat badan 75 kilogram memerlukan 60 gram protin, manakala wanita yang berat badan 58 kilogram memerlukan 46 gram protin sehari.

Pengambilan protin yang tidak mencukupi sudah pasti menjadi penghalang kepada cara kuruskan badan dan boleh menyebabkan berlakunya:

1. Kekurangan otot
2. Pengumpulan lemak yang berlebihan
3. Kulit menjadi sensitif
4. Kuku menjadi rapuh
5. Rambut gugur

Cara Kurus Badan

VPRO10 CARA KURUSKAN BADAN TERBAIK

Volten International membawa kepada anda cara kuruskan badan yang lebih efektif dengan memperkenalkan VPro10 iaitu ‘Whey Protein’ dengan ekstrak halia hitam yang dirumus khas menggunakan 6 ramuan yang unik.

1. Whey Protein ialah sejenis cecair yang terpisah daripada susu semasa proses penghasilan keju. Ianya merupakan protin yang berkualiti tinggi yang amat mudah dihadamkan oleh tubuh dan membekalkan pelbagai asid amino perlu yang penting untuk tubuh berfungsi dengan baik setiap hari. Ia juga berfungsi untuk memulihkan dan menguatkan otot selepas bersenam.

2. Ekstrak halia hitam membantu aktifkan mitichondria untuk memecahkan tisu lemak perang dan mempercepatkan proses pembakaran lemak dalam badan.

Cara Kuruskan Badan

3. Garcinia cambogia atau asam gelugur yang tumbuh di India dan Asia Tenggara merupakan buah yang mengandungi Asid Hidroksisistrik (HCA) yang mampu mengawal selera makan dan menghalang penyimpanan lemak.

4. White Kidney Bean atau Kacang Ginjal Putih merupakan makanan yang rendah karbo, kaya dengan fiber dan tinggi kandungan protin. Ia memberi rasa kenyang dan baik untuk mengurangkan lemak dalam abdomen tubuh.

5. VPro10 adalah formulasi khas yang tidak ditambah sebarang gula, ianya digantikan dengan pemanis nano daripada ekstrak tebu hitam yang rendah kalorinya.

Cara Kuruskan Badan
6 bahan utama dalam VPro10 sebagai cara kuruskan badan

6. VPro10 menggunakan Coklat Belgium dengan perasa Coklat Hitam Diraja (Royal Dark Chocolate) yang unggul dan pastinya anda boleh menikmatinya setiap hari. Kelebihan yang ada pada coklat tersebut ialah ianya lebih bermentega dan sederhana manis-manis pahit.

Gabungan coklat tersebut dengan lima formula yang disebutkan di atas menjanjikan rasa VPro10 amat berbeza sekali dengan produk-produk lain yang ada di pasaran dan merupakan salah satu cara kuruskan badan yang terbaik setakat ini.

Cara Kuruskan Badan
Coklat Belgium dengan Ekstrak Halia Hitam cara kuruskan badan terbaik

CARA KURUSKAN BADAN – KELEBIHAN VPRO10

VPro10 berkesan sebagai cara kuruskan badan dengan empat cara:
1. Mengawal berat badan
2. Membakar lemak
3. Menyekat penyerapan karbo
4. Meningkatkan metabolisme tubuh

Setiap sachet VPro10 membekalkan 15 gram whey protein iaitu satu kuantiti yang tinggi jarang ada pada produk lain dan 23 gram protin berkualiti tinggi

Setiap sachet boleh dibancuhkan dengan air panas atau sejuk, itulah keunikan VPro10 yang boleh disesuaikan pada dua suhu yang berbeza yang tiada pada produk lain. 

Kebanyakan produk cara kuruskan badan lain hanya boleh dibancuh dalam air sejuk sahaja, manakala air panas tidak boleh dan yang paling menarik harganya adalah murah berbanding dengan pakej kuruskan badan di luar sana yang pasti menelan kos ribuan ringgit malah ada yang mencecah puluhan ribu.

Jadi tidak hairanlah ramai yang berkata, seronok menikmatinya dan kepada anda yang ada perut-perut lebih tu, amallah VPro10 sebagai satu cara kuruskan badan dengan cepat serta sihat.

Ada juga yang berkata, kecantikan terbaik ialah cantik di dalam, sekiranya anda inginkan kecantikan dalaman itu terserlah di luar jadikan VPro10 sebagai amalan.

Cara Kuruskan Badan

CARA KURUSKAN BADAN – TESTIMONI

VPro10 mula diperkenalkan di pasaran oleh Volten International pada pertengahan bulan Oktober, 2022. Walaupun baru dua bulan berada di pasaran ramai individu termasuk lelaki dan perempuan yang telah memperolehi manfaat dengan cara kuruskan badan ini.

Cara Kuruskan Badan

Cara Kuruskan Badan

Cara Kuruskan Badan

Cara Kuruskan Badan

Cara Kuruskan Badan


Info lanjut tentang produk VPro10 sebagai cara kuruskan badan. KLIK DI SINI SEKARANG

Kongsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top